Passikuva

Passin hakeminen alkaa usein passikuvan hankkimisella. Virallisen passikuvan lisäksi Foto Saar myös toimittaa kuvan suoraan lupahallinnon kuvapalveluun.

Passikuva toimitetaan sähköisesti, joten sinun ei tarvitse viedä sitä erikseen poliisiasemalle.
Passia ja sähköistä henkilökorttia varten tarvitaan aina virallinen passikuva. Kuva: Poliisi

Passikuvaukseen liittyy monia lakiin ja astuksiin kirjattuja seikkoja pään asennosta aina kuvan taustaan liittyen. Foto Saar kuvaa ja valmistaa passikuvan vain kymmenessä minuutissa. Toimitan lupahallinnon kuvapalveluun tarvittaessa kuvan myös seuraavia poliisin myöntämiä kortteja varten

  • Passi
  • Ajokortti
  • Henkilökortti (pois lukien väliaikainen henkilökortti)
  • Järjestyksenvalvojakortti
  • Vartijakortti ja väliaikainen vartijakortti
  • Turvasuojaajakortti
  • Aseenkäsittelylupa

Onnistunut passikuva toimitetaan automaattisesti kuvapalveluun ja saat siitä todistukseksi tunnistenumeron, jonka syöttämällä sähköiseen passinhakulomakkeeseen, yhdistyy passikuva hakemuksen tietoihin. Ajokorttia varten otettavaa kuvaa ei voi lähettää sähköisesti vaan se valmistetaan sinulle heti mukaan. Passikuva on voimassa poliisin lupapalvelussa kuusi kuukautta kuvan ottamishetkestä.

Mikäli tarvitset passikuvaa esimerkiksi matkustusviisumia tai muuta erikoistarvetta varten, muista kertoa siitä etukäteen. Näissä tilanteissa eri valtioilla on poikkeavia kuvavaatimuksia, jotka tulee huomioida ennen kuvan ottamista ja valmistamista.

Sinun ei tarvitse erityisesti valmistautua passikuvaa varten. Hiukset kannattaa asetella siten, etteivät ne peitä kasvoja. Varaudu riisumaan kuvaa varten paksusankaiset silmälasit pois, sillä sen aiheuttama varjo saattaa aiheuttaa kuvan hylkäämisen. Passikuvassa katsot suoraan kameraan pitäen silmät auki. Vaikka normaalisti kuvissa haetaan iloista ilmettä, ei se passikuvassa ole hyväksyttyä: suu on pidettävä rennosti kiinni ja ilmeen on oltava neutraali.

Suosittelen ottamaan passikuvan valmiiksi ennen passihakemuksen tekemistä. Näin hakemuksen tekeminen käy sujuvasti kun voit samalla kertaa täyttää hakemuksen ja liittää siihen kuvan mukaan. Passin hakemisen voi tehdä sähköisesti Poliisin lupapalvelussa.

Passikuvan hinta on 20 euroa. Tällä summalla saat kuvasi siirrettynä sähköiseen lupapalveluun ja kuvan yksilöllisen kuvatunnisteen hakemusta varten. Mahdolliset paperiset lisäkuvat maksavat 5 euroa. Tähän hintaan saat kuusi kappaletta paperisia passikuvia esim. viisumihakemusta varten.

Voit myös tulla käymään Kauhavan studiolla ilman ajanvarausta liikkeen ollessa avoinna.